Aktiviteter

Fremtidige aktiviteter kan ses under Kalender. (Åbnes i nyt vindue)
 
Gourmetaften
Fredag den 27. marts kl. 18.00

Tag din kone/mand/kæreste med ud at spise lækker mad i Herregårdskælderen på Sønderskov Slot.
Vi spiser i historiske omgivelser under de smukke kælderhvælvninger med knitrende ild i pejsen og levende lys. Her disker den dygtige kok Preben Madsen op med spændende og velsmagende mad, som har honning med på ingredienslisten.
Buffeten omfatter 3 forretter, 3 hovedretter og 3 desserter.
Herregårdskælderen har et stort udvalg af gode vine og øl.
Snyd ikke dig selv for denne hyggelige aften.
Sted: Sønderskov Slot, Sønderskovgårdvej 2, 6650 Brørup.
Pris: 250 kr. pr. person. Drikkevarer er for egen regning.
Tilmelding: Der er plads til 60 personer. Tilmelding “først til mølle”, dog senest den 10. marts til Jens Svendsen, tlf. 24 24 18 54, kongeaabiavl@hotmail.com
Referat fra oxalsyre behandlingen lørdag d. 17. november 2012 kl: 10 i skolebigården / Thomas M Kjærsig.
 

Der var ca. 12 fremmødte til kurset i oxalsyre behandlingen en lille del af kursisterne var mødt frem, de udgjorde ca. 50% af deltagerne. Leif var kursus leder og gennemgik de forskellige ting, som man skal være opmærksom på, når bierne skal behandles, bl.a. at benytte en lunken opløsning og ikke en kold af hensyn til kulde chok. Opblanding af oxalsyre blev vist og forklaret. Efter gennemgangen af blandings forhold og opblanding af oxalsyren blev skolebigårdens stader behandlet. Leif viste, hvorledes man anvendte oxalsyren på bierne i tavlegaderne. Ligeledes blev pointeret, at det var syren, der kom på bierne, der var virksom og ikke den syre, der havnede på listerne. Til formålet blev benyttet en speciel doserings sprøjte, som kunne indstilles til forskellige doseringer. Denne form for dosering udstyr, er en relativ dyr investering og kan sagtens klares med en almindelig injektions sprøjte, som kan erhverves til nogle få kroner på apoteket eller lignende steder. Tilslut fik alle de fremmødte en portion oxalsyre med hjem, så de kunne få behandlet deres egne bier. Efter jeg kom hjem fik mine egne 3 stader en behandling med den genopvarmede oxalsyre ved hjælp af en 60 ml injektions sprøjte. Selvom jeg havde dobbelt så mange stader ville de 400-500 kr. til en doserings sprøjte ikke være nødvendig.

 

Tak til Leif for et godt kursus, det var rart at få lidt ”hands on”. Nogle gange lærer man bedre med både hænder og ører end med ørerne alene.

(PS. Husk syre i vand og ikke vand i syre! En af mine gamle kemi lærer sagde ”Man kan hælde syre i havet, men kan ikke hælde havet i syre”)

Tilføjelse: Du skal bruge 1L vand, 1 kg sukker og 75 g oxalsyre til opløsningen. Man kan lave ½ portion, men ikke mindre, da vejningen så bliver vanskelig. Oxalsyre købes fx hos Matas og er billigt. Ved behandlingen skal der anvendes 3-3,5 mL opløsning/tavlegade. Husk gummihandsker og øjenbeskyttelse!

 
Nederst på siden kan du se video herom/Flemming Vejsnæs, DBF.
 
.Leif i gang med at blande oxalsyre.
Leif i gang med at blande oxalsyre.
 
 
Doserings sprøjten studeres nærmere
Doserings sprøjten studeres nærmere.
 
 
Metoden demonstreres af Leif mens deltagerne kikker nysgerrigt til
Metoden demonstreres af Leif mens deltagerne kikker nysgerrigt til.
 
 
Kursisterne får oxalsyre med hjem til deres egne stader
Kursisterne får oxalsyre med hjem til deres egne stader.
 
 
Behandlingen af mine egne bistader med den hjembragte oxalsyre og en 60 ml. sprøjte
Behandlingen af mine egne bistader med den hjembragte oxalsyre og en 60 ml. sprøjte.
 
 
Se oxalsyrebehandling af Flemming Vejsnæs, DBF.:
Ribe og Omegns Biavlerforening / Eilif Fogh Pedersen | www.bihus.dk  | Tlf.: 40 17 28 17 | eilif@bihus.dk