Mød os på

Aktuelle nyheder 

Her vil du finde artikler mm, omkring diverse arrangementer, og generelle nyheder fra foreningen.

Nyt fra bestyrelsen

Januar 2021


Kære alle


Godt nyt år!

På grund af corona-situationen er der for tiden ikke de samme muligheder for at mødes til foredrag i Ålbæk. Danmarks Biavlerforening tilbyder dog løbende foredrag i form af weBInar’er. Er man interesseret i at deltage i et foredrag, sker tilmelding på foreningshjemmesiden Biavl i Danmark.
Tidligere weBInar’er kan ses på: www.youtube.com/channel/UCv02Ur9G2_0q4czIONHHZsw.


Bestyrelsen fortsætter med at mødes online, og vi håber at forårets og sommerens udendørsaktiviteter kan gennemføres. Du kan læse om vores aktiviteter, historie og meget mere både på hjemmesiden: www.bisaetninger.dk/ og på vores Facebook side: Ribe og Omegns Biavlerforening.Bliv medlem af seniorgruppen

Seniorgruppen er en grupper medlemmer, der har tid og lyst til at varetage den vigtige opgave, at vedligeholde arealerne rundt om Skolebigården på Toldbodvej i Jernvedlund. 

Arbejdsopgaverne foregår i fællesskab og i det tempo, der passer den enkelte. Vi lægger vægt på, at der skal være god tid til hygge, fællesskab og snak hen over kaffen.

Hvis du har lyst til at være med i Seniorgruppen, kan du ringe eller skrive til

Børge Kjærgård Jensen, tlf. 20 37 49 20, mail abkj@vejen-net.dk


Vi håber at se dig.Skolebigårdens honning

Foreningen har stadig ca. 80-100 kg. honning på spande. 

Bestyrelsen overvejede at afholde en auktion for, at alle medlemmer kunne få adgang til en god handel. Men vi droppede idéen, da det viste sig at være et større arbejde at arrangere en on-line auktion.

Vi besluttede at sælge honningen til Jens i år selv om prisen er lav.

Fremover skal deltagerne i begynderkurset deltage i honningfratagning og slyngning af skolebigårdens honning, som en del af undervisningen. Bagefter kan de så hver købe f.eks. en 10 kg spand af honningen til markedsprisen, så de får lidt honning, som er deres egen første honning. 

Det kræver dog, at bestyrelsesmedlemmer og foreningens andre medlemmer også deltager i honningfratagning og slyngning, så arbejdet ikke hænger på Jens og Leif.Det sker i skolebigården

 • Der sættes ny, laminerede plakater om bl.a. biavl, honningbier og vilde bier op i huset som afløsning for de gamle plakater.
 • Der er lavet en mappe til stadekortene, som kan tages med ud, når bierne skal passes.
 • De fleste stader har fået ny, tydelige numre, så det er let at kende staderne.
 • Der skal fældes en del af de store træer i hegnet mod syd, så der kommer mere lys ind i skolebigården. De fældede træer lægges i bunden af hegnet, så de giver læ og ly til vilde fugle og insekter.Værter søges til åbne bigårde 2021

I 2020 startede vi op på det, vi håber, kan blive en hyggelig og givende tradition. Åbne bigårde hos medlemmerne. Her er der lejlighed til at vise og se de mange spændende og forskellige måder, vi hver især driver biavl på. 

Der er plads til alle størrelser, stadetyper, biracer, indretningsmåder og ambitionsniveauer. Jo flere forskellige, jo bedre. 

Har du lyst til at få besøg i din bigård af foreningens andre medlemmer i maj, juni eller juli, så skynd dig at kontakte formand Christine, tlf. 22 82 50 94 eller mail beksgaardchristine@gmail.com og aftal nærmere.Årets begynderkursus starter 12. april

Jens og Leif er gået i gang med at planlægge årets begynderkursus. Teorien bliver sikkert lige som sidste år on-line, men i år har de lidt erfaring at trække på og DBF er også ved at lave undervisningsmaterialer til on-line brug. Så det skal nok blive rigtig godt. 

Praktikdelen i skolebigården starter 10. maj.
Der er allerede nu ca. 10 interesserede, så der skal nok blive fuldt hus i år.Forårets arrangementer

Corona har desværre sat en stopper for vinterens Ålbækmøder. Men vi satser på, at der med forårets komme bliver lempet på restriktionerne, så vi kan gennemføre nogle udendørs arrangementer.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 • Søndag den 25. april, kl. 10-15. Arbejdsdag i skolebigården.
  Vi skal rydde op efter vinteren og gøre klar til en forhåbentlig helt fantastisk sæson. Der er som sædvanlig brug for alle og plads til hygge. Og lidt godt til ganen ved frokosttid.
 • Mandag den 10. maj, kl. 18.00. Standerhejsning i skolebigården.
  Traditionen tro hejses foreningens vimpel, formanden holder tale og vi synger sæsonen ind. Bagefter er der tændt op i grillen, hvor foreningen byder på pølser, brød og øl/vand - og selvfølgelig tid til bisnak og hygge.
 • Lørdag den 19. juni kl. 10-16. Jordbær-honning dag i skolebigården.
  Skolebigården åbner porten for alle interesserede. Vi viser bierne frem, fortæller om deres fantastiske liv og om hvor spændende det er at være biavler. Vi håber, at få et samarbejde med en lokal jordbæravler, så alle kan få lækre danske jordbær med nyslynget honning. Hvis du har lyst til at være med til at slå et slag for bierne og biavl, så ring eller skriv allerede nu til formand Christine, tlf. 22 82 50 94 eller mail beksgaardchristine@gmail.com.Med venlig hilsen Bestyrelsen.

Nyt fra bestyrelsen

December 


Bookingside til udstyr

Der er etableret en bookingside til udstyr i skolebigården. Siden kommer til at ligge som link på vores hjemmeside. Der er mulighed for at tilknytte betaling med kort, så booking først er bindende, når betaling er sket. Administrator kan se hvem, der har booket hvornår. Bent bliver administrator. Vi bruger hjemmesidens mailadresse til tilmelding.

ribeoob@gmail.com


Bivenlig kommune

Esbjerg Kommune har planer om at være en bivenlig kommune. Bestyrelsen vil prøv om vikan få et samarbejde i gang.


Ålbækmøder 2021

Bestyrelsen besluttede at vente med at indgå aftaler med foredragsholderne til vi ved mere om hvornår og hvordan, det vil være muligt at afholde møderne aht. Corona.


Skolebigården

Skolebigårdens honning er endnu ikke aftappet. Bestyrelsen blev enige om at Leif kan få små glas og honning, som han kan uddele som smagsprøver, når han underviser skoleklasser mv.


Slisken er blevet forlænget op til pavillonen, så den ikke længere er så stejl.


De gamle nr. på staderne er blevet fjernet og de fleste har fået nyt nr., så det fremover er lettere at holde styr på staderne.


Der bliver trykt ny stadekort på kraftigt papir, som sættes i en mappe. I mappen er også kontaktinfo til bigårdsansvarlig mv., så de forskellige bipassere ved hvor, de skal henvende sig ved problemer med bierne.

Hall

of

FameEr vores egen lille hæder

til de medlemmer, der opnår 

sølvnål og på anden måde

udmærker sig gennem

mange års medlemsskab

og tro tjeneste i

Ribe og Omegns

Biavlerforening 

Se hvem er er med