Mød os på

Aktuelle nyheder 

Her vil du finde artikler mm, omkring diverse arrangementer, og generelle nyheder fra foreningen.

12. september 2020

Årets begynderkursus

Så er det efterår, og bierne er ved at være vinterklar. Det blev mandag aften, og jeg skulle ikke ned i skolebigården til begynderbiavlerne. En lidt underlig fornemmelse efter 4 måneder med fast undervisning i skolebigården hver mandag, og april måneden inden med teori i en helt ny dimension.

Coronaen havde gjort tingene umulige at gøre, som vi plejede. Vi skulle undervise over internettet, en helt ny udfordring for Jens og mig, som er typiske pragmatikere. 

Jeg må skynde mig at takke vores meget tålmodige elever, det var ikke nogen super viden, de fik på den måde, men Danmarks Biavlerforening havde arbejdet på højtryk for at lave et nyt brugbart undervisningsmateriale, det skal de have megen ros for.

 

Hvem er så disse elever?

Det er et lille spændende hold på 6 vidt forskellige personer, som oprindelig kommer fra 4 forskellige nationaliteter. Dette var også nyt for os.

Vi synes selv, vi fik givet de nye biavlere en god start. De lærte ikke det samme som de tidligere hold, men så fik de noget andet. De fik også hver sin lille bifamilie med hjem, som gerne skal lave masser af honning i årene fremover.


Dette år vil blive husket, som året hvor det startede opad bakke, på grund af Coronaen, men hvor det viste sig, at med nytænkning og positiv indfaldsvinkel, smil og latter så er der rigtig meget, der kan lade sig gøre. 


Med tak og venlig hilsen Jens og Leif.

Sælg din honning på Julemarked i Ribe

På generalforsamlingen blev det besluttet, at foreningens medlemmer får mulighed for at sælge honning på Julemarked i Ribe (12 dage).


Har du lyst til at sælge din honning på Julemarked, skal du sende en mail derom med 4 datoer og med en prioritering 1, 2, 3, 4.

Hvis flere end 12 ønsker at deltage, trækkes der lod. Hvis flere ønsker den samme dato, trækkes der lod.


Vi har datoerne:
27., 28. og 29. november
4., 5. og 6. december
11., 12. og 13. december
18., 19. og 20. december.

Åbningstider:
Fredag kl. 12-17
Lørdag og søndag kl. 10-16


Du skal sende dit ønske om deltagelse til beksgaardchristine@gmail.com inden den 25. oktober.

Du forpligter dig til at fortælle om bier og vores forening, mens du sælger din honning (vi har plancher dertil).

Planen for deltagelse bliver sendt til deltagerne den 2. november.

Deltagerne kan lave ændringer efter gensidig aftale. Men aftalte ændringer skal sendes til belsgaardchristine@gmail.com inden den 16. november, så en endelig plan kan sendes til alle deltagerne den 17. november.

Hvis du er forhindret i at deltage på en planlagt dag (pga. sygdom mv.), skal du sende besked derom, så hurtigt som muligt til tlf. 22 82 50 94.


Venlig hilsen,

Christine Beksgaard

på vegne af Bestyrelsen Ribe og Omegns biavlerforening.

21. juli 2020

Åben bigård hos Bente og Bent i Tjæreborg


Onsdag d.1. juli havde foreningens medlemmer mulighed for at besøg Bent og Bentes bigård. 

Desværre var vi kun 3, der fandt vejen frem til Tjæreborg, måske var dagens voldsomme regnvejr medvirkende til det lave besøgstal.  Men da vi kom til den vidunderlige bigård, var regnen væk og bigården viste sig frem som et vidunderligt sted med en fantastisk historik. 

Bent fortalte os, at som ung knægt købte han sin første bifamilie for 10 kr., som han selv havde tjent ved et fritidsjob. Han var glad for sine bier, og da han skulle afsted i forbindelse med værnepligt, overtalte han sin far til at passe bierne. Faderen blev også glad for bierne og i 1977 sagde faderen ja tak til muligheden for at købe et godt stykke ”frijord” lige uden for Tjæreborg.

De næste mange år blev der plantet bi-venlige træer, buske og blomster. De gamle bygninger blev erstattet af hyggeligt opholdssted, slyngerum og depot, som alle er malede i svenskrødt lige som fire af de fem trugstader til bierne. Det femte af lærketræ har Bente og Bent lavet af et samlesæt.

Livet gik sin gang, Bent blev færdig med værnepligten, mødte Bente, de stiftede familie og faderen blev ældre. Der skulle tages stilling til haven og bigårdens fremtid, da faderen ikke længere magtede den, var de ikke i tvivl. Både Bent og Bente meldte sig i biavlerforeningen, lærte om bier, biavl og meget mere, så de kan fortsætte med at udvikle både haven og bigården, som i dag står som en enestående perle lige uden for Tjæreborg.


Desværre tog jeg ikke mange billeder (jeg var for optaget af at kigge). 

Tak til Bente og Bent for en spændende rundvisning, dejlig kage og en hyggelig aften i jeres fantastiske have. 


Venlig hilsen Christine Beksgaard

20200701_200519
20200701_195137
20200701_195320
20200701_195336
20200701_190617
20200701_202529
20200701_202817

Hall

of

FameEr vores egen lille hæder

til de medlemmer, der opnår 

sølvnål og på anden måde

udmærker sig gennem

mange års medlemsskab

og tro tjeneste i

Ribe og Omegns

Biavlerforening 

Se hvem er er med


Ribe og Omegns Biavlerforening - Toldgårdsvej 12,  - 6771 Gredstedbro/Jernved - CVR. 31 95 39 36. Kontonr. Reg 7780, konto 196 6613